DSC_0063 kopie 1

Zevenhuizen, 24 december 2013

Deze dinsdagmiddag vergiste een vrachtwagenchauffeur zich in de begaanbaarheid  van de wegen rondom het Noordeinde in Zevenhuizen. Toen hij vanaf de Julianaweg de bocht wilde maken richting het Noordeinde, zakte de trailer, geladen met meer dan dertig ton aardappelen, diep weg in de kanten van de naastgelegen sloot.

De combinatie dreigde steeds meer weg te zakken in de zachte grond, waarna  een graafmachine te hulp schoot om de trailer in balans te houden. Mede door het grote gewicht van de lading bleek het echter onmogelijk te zijn om met deze zelfde graafmachine de vrachtauto los te trekken.  De zachte grond rondom de wegen zou berging met een kraan niet makkelijk maken, aangezien men de zogenaamde stempels niet uit kan zetten op deze bodem, met alle risico’s voor de berger tot gevolg.  Dus werd uiteindelijk besloten tot een andere oplossing: een gedeelte van de lading werd overgeladen op een tractor met aanhanger, om zo het gewicht van de trailer aanzienlijk te verminderen. Een ter plaatse gekomen berger heeft de vrachtauto aan de voorzijde “op sleeptouw genomen”, terwijl de graafmachine aan de achterzijde de auto in balans hield. Op deze manier lukte het uiteindelijk om de combinatie weer vlot te trekken, waarna de chauffeur met minimale schade aan de trailer zijn weg kon vervolgen.

Foto’s : Sylvia van Straalen

DSC_0068 DSC_0071 kopie DSC_0073 DSC_0088 DSC_0098 DSC_0104 kopie DSC_0108 kopie DSC_0140 DSC_0253 DSC_0255 DSC_0319

Cookievoorkeuren wijzigen