aDSC_0391 kopie

Moordrecht, 24 december 2013

Ook in Moordrecht viel een huis ten prooi aan de harde storm die onze regio teisterde. Bij een huis aan het Thorbeckeplein in Moordrecht werd de complete dakbedekking van een dakkapel losgetrokken.

De bewoners van het huis werden in de vroege morgen gewekt door een harde klap op het dak. Na inspectie bleek dat de complete dakbedekking van het dakkapel aan de achterzijde van de woning door de wind was losgekomen en over het dak heen gevouwen lag. De gealarmeerde brandweer van Moordrecht heeft direct de hulp van een ladderwagen ingeroepen, aangezien het dak niet met ladders vanaf de grond te bereiken was en het te gevaarlijk was om vanuit het dakkapel zelf te werken.  Toen het juiste materieel voorhanden was, heeft men de dakbedekking terug gevouwen en weer netjes op de juiste plek gelegd. Om opnieuw opwaaien te voorkomen, heeft de brandweer zandzakken gevuld en op het dak gelegd. Nadat alles verzwaard was, konden de geschrokken bewoners weer naar binnen, en de brandweer weer retour kazerne.

Foto’s:  Sylvia van Straalen

DSC_0317 kopie DSC_0331 kopie DSC_0351 kopie DSC_0356 kopie DSC_0362 kopie DSC_0379 kopie DSC_0411 kopie DSC_0419 kopie DSC_0440 kopie DSC_0460 kopie DSC_0497 kopie DSC_0513 kopie

 

Cookievoorkeuren wijzigen