aaDSC_0157 kopie

Gouda, 24 december 2013

Aan het einde van een stormachtige nacht werd de brandweer van Gouda opgeroepen voor een melding stormschade aan de Nieuwe Gouwe Westzijde, ter hoogte van het Pijpenpad. Ter plekke bleek dat het dit keer om een op drift geraakt zeilschip ging, dat afgemeerd hoorde te liggen aan de kade. Door de harde storm was het grote schip gedeeltelijk los geraakt van de wal en gaan draaien op de Nieuwe Gouwe.  Door middel van een kleine boot konden enige brandweerlieden aan boord van het ronddobberende vaartuig komen. Hierna kon men met inzet van de nodige mankracht van politie en brandweer aan de walzijde, het schip weer vastmeren aan de kade. Nadat alles tot een goed einde was gebracht, kon de brandweer weer terugkeren naar de kazerne.  Voor de aanwezige politieagenten was er inmiddels nog een kleine melding stormschade gekomen, zo’n vijftig meter verderop, dit betrof wederom een boot. Dit keer één die door de harde wind compleet met trailer vanaf een parkeerplaats op de rijbaan terecht was gekomen. Nadat ook dit scheepje weer in positie gebracht was, kon ook de politie weer retour.

Foto’s: Sylvia van Straalen aDSC_0166 kopie DSC_0120 kopie DSC_0129 kopie DSC_0146 kopie DSC_0151 kopie DSC_0179 kopie DSC_0186 kopie DSC_0200 kopie DSC_0209 kopie DSC_0219 kopie DSC_0223 kopie DSC_0230 kopie DSC_0304 kopie

Cookievoorkeuren wijzigen