DSC_1303 kopie

Nieuwerkerk aan den IJssel, 22 december 2013

Aan het begin van zondagavond werden de hulpverleners gealarmeerd voor een voertuigbrand op snelweg A20 ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel.  Het bleek te gaan om een personenauto met flinke rookontwikkeling vanuit het motorgedeelte.

De inzittenden van de auto merkten plotseling dat er rook vanuit het motorgedeelte kwam en besloten om de auto op de vluchtstrook tot stilstand te brengen. Met het uitschakelen van de motor kwam er gelukkig ook een einde aan de ernstige rookoverlast. De inmiddels ter plaatse gekomen brandweer heeft voor de zekerheid de motorkap van de auto geopend en het voorste gedeelte van de auto geïnspecteerd op een eventuele brandhaard. Toen er niets werd aangetroffen kon de brandweer weer retour naar de kazerne en kon de berger de auto veilig meenemen. Vermoedelijk is de rookontwikkeling ontstaan door een technisch defect aan de auto. Dit zal nader onderzoek nog exact moeten uitwijzen.

Foto’s : Sylvia van Straalen

DSC_0003 kopie DSC_0025 kopieDSC_1310 kopie

 

Cookievoorkeuren wijzigen