DSC_0743

Moerkapelle, 21 december 2013

Rond middernacht bemerkte de chauffeur van een busje, ingericht voor vervoer van gehandicapten, een vreemde geur in de auto. Nadat hij de auto tot stilstand gebracht had, bleek al snel dat de voorzijde van de auto in brand stond.

Toen de bestuurder dit bemerkte, heeft hij zeer snel de in de bus aanwezige passagier via de lift aan de achterzijde in veiligheid gebracht. Hierdoor zijn er gelukkig geen slachtoffers gevallen. Helaas greep het vuur zo snel en zo heftig om zich heen, dat de woning waarnaast de bus tot stilstand was gekomen, inmiddels ook ernstig door de vlammenzee bedreigd werd. De inmiddels toegesnelde brandweer had dus niet alleen de taak om snel het voertuig te blussen, maar ook om de woning voor verdere schade te behoeden.  De brandweer heeft helaas niet kunnen voorkomen dat de bus volledig is uitgebrand. Van de woning zijn de ramen aan de straatzijde gebarsten en  de kozijnen en vooral de dakrand verbrand. Er zijn diverse metingen verricht in de woning in verband met de aanwezige rook en roetdelen. Tevens is de stichting Salvage ter plekke gekomen om de schade op te nemen en om na te gaan of de bewoners de nacht hier of elders door moesten brengen. Gelukkig bleek de schade in het huis beperkt en konden de bewoners weer naar binnen. De bus is inmiddels door de berger afgevoerd en medewerkers van de gemeente zijn  gewaarschuwd om de aanzienlijke ravage op het wegdek op te komen ruimen.

Foto’s: Sylvia van Straalen

DSC_0748 DSC_0779 DSC_0787 DSC_0796 DSC_0808 DSC_0819 DSC_0860 DSC_0918 DSC_0923 DSC_0974 DSC_0993 DSC_1000 DSC_1025 DSC_1108 DSC_1131 DSC_1171

 

Cookievoorkeuren wijzigen