Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (12)Gouda, 17 december 2013

Dinsdagmiddag even voor vijf uur raakten enkele scooterrijders betrokken bij een ongeval op de Nieuwe Gouwe Oost Zijde in Gouda. Ter hoogte van de Keerkring reden twee scooters die bij elkaar hoorden. Toen de ene scooter de andere wilde inhalen zag hij een derde scooter over het hoofd waarna deze hard met elkaar in botsing kwamen.

Eén van de scooterrijders kwam naast het fietspad op de hoofdrijbaan terecht. Op deze hoofdrijbaan kwam net een vrachtwagen aanrijden en gelukkig zag de chauffeur het ongeval gebeuren. Hij maakte direct een noodstop met zijn vrachtwagen en miste daardoor op een haar na het slachtoffer.

De chauffeur bleek niets geraakt te hebben, maar toen hij van alles achterin de bak van zijn auto hoorde, bleek wel dat het één en ander was gevallen en los geraakt. De chauffeur heeft verderop zijn vrachtwagen stilgezet en is teruggelopen naar het ongeval.

Acht brandweermensen van het korps Gouda waren aan het sporten toen zijn tegenover het fitness-center het ongeval zagen gebeuren. Zij zijn direct te hulp geschoten en hebben ambulance en politie geassisteerd.  Eén van de scooterrijders is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. De andere betrokken scooterrijder mocht na behandeling in de ambulance zijn eigen weg weer vervolgen.

De VOA kwam ter plaatse voor technisch onderzoek. Ten tijden van het ongeval is een gedeelte van de Nieuwe Gouwe Oost Zijde afgesloten geweest. Dit in combinatie met defecte verkeerslichten op de Goudse Poort zorgde voor een verkeerschaos waar zelfs o.a. de A12 last van had.

Foto’s: Rens de Haan

Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (1) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (2) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (3) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (4) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (5) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (6) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (7) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (8) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (9) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (10) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (11) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (13) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (14) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (15) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (16) Flink ongeval Nieuwe Gouwe O.Z. Gouda (17)

 

Cookievoorkeuren wijzigen