Vrachtwagen (14)Waddinxveen, 12 december 2013

Helemaal uit Bosnië en Herzegovina kwam de chauffeur rijden en uitgerekend een klein kwartier voor zijn bestemming nam hij een iets te krappe route waarna de reis rond twee uur deze middag even ophield.

De man werd door zijn Tomtom de Wilhelminakade in Waddinxveen opgestuurd, maar deze weg wordt steeds krapper en eindigt uiteindelijk in een fietspad wat uitkomt op de Broekweg bij de Julianasluis in Gouda. Toen de chauffeur een bocht probeerde te nemen die zelfs voor auto’s al krap genoeg is, ging het mis. Na enkele keren steken zakte de vrachtwagen weg in de zachte berm waarna hij geen meter meer kon rijden. Uiteindelijk is de politie ter plaatse gekomen die op haar beurt weer een bergingsbedrijf liet komen. De bergers besloten groot materieel in te zetten hoewel ook voor hun de weg erg krap bleek. Een grote telekraan stond klaar maar werd niet ingezet. Door middel van een heftruck is de oplegger van de truck leeg gehaald en toen de oplegger eenmaal leeg was kon het bergen beginnen. Eerst werd de truck aan het wiel de weg weer opgesleept en daarna de oplegger. Klinkt simpel maar dat was het niet. Goed inzicht in combinatie met een stel professionele bergers die wisten waar zij mee bezig waren heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de hele vrachtwagencombinatie zonder enkele schade weer recht op de weg stond. De vrachtwagen is uiteindelijk door één van de bergers helemaal achteruit gereden tot aan de Kouwe Hoek waarna de chauffeur zijn reis weer kon vervolgen. Al met al toch zo’n negen uur later op zijn bestemming.

Foto’s: Rens de Haan & PatrickVrachtwagen P (1) Vrachtwagen P (2) Vrachtwagen P (3) Vrachtwagen P (4)Vrachtwagen (9) Vrachtwagen (10) Vrachtwagen (11) Vrachtwagen (12) Vrachtwagen (13) Vrachtwagen (15) Vrachtwagen (16) Vrachtwagen (17) Vrachtwagen (18) Vrachtwagen (19) Vrachtwagen (20) Vrachtwagen (21) Vrachtwagen (22)

 

Cookievoorkeuren wijzigen