Beknelling A12 WDN (21)Waddinxveen, 10 december 2013

De hulpdiensten werden vanavond gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de A12 bij hectometerpalen: 29.5 en 28.0. De laatste, 28.0, bij het Gouwe Aquaduct, bleek het enige juiste adres. Er bleken hier een vrachtwagen en twee personenauto’s met elkaar in botsing te zijn gekomen. Een ravage was het gevolg.

De ter plaatse gekomen brandweer bleek nagenoeg voor niks, er zat niemand bekneld. Wel heeft de ambulancedienst één persoon onderzocht en uiteindelijk ter controle afgevoerd naar het ziekenhuis. De twee auto’s en de vrachtwagen hadden allen flinke schade en de 3 afgesloten rijstroken lagen vol brokstukken en glas van de betrokken voertuigen. Wonder boven wonder is ‘slechts’ één persoon ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Direct na het ongeval zijn er drie rijstroken afgesloten, dit waren in dit geval de stroken voor de richting van Den Haag. De twee stroken voor de A20 naar Rotterdam bleven open. Toch leverde dit ongeval een flinke file op vanuit Utrecht. Al snel kwamen er bij de hulpdiensten alweer een telefoontjes binnen. Bij onder andere hectometerpalen 34,7 en 30,0 zouden opnieuw ongevallen hebben plaats gevonden.

Gezien de sporen op het wegdek lijkt het erop dat het mis is gegaan met het in- en/of uitvoegen van de vrachtwagen en de personenauto welke dwars voor de vrachtauto staat en dat de auto achter de vrachtwagen het ongeluk niet meer heeft kunnen ontwijken.

Direct kwamen ook bergers en schoonmaakdiensten ter plaatse. In snel tempo werd de weg vrijgemaakt en schoongeveegd waarna deze weer kon worden vrijgegeven na zo’n 1,5 uur.

Foto’s: Rens de Haan & Marco van Bemmel
Video: Rens de Haan & Rob de Jong

Beknelling A12 WDN (1) Beknelling A12 WDN (2) Beknelling A12 WDN (3) Beknelling A12 WDN (4) Beknelling A12 WDN (5) Beknelling A12 WDN (6) Beknelling A12 WDN (7) Beknelling A12 WDN (8) Beknelling A12 WDN (9) Beknelling A12 WDN (10) Beknelling A12 WDN (11) Beknelling A12 WDN (12) Beknelling A12 WDN (13) Beknelling A12 WDN (14) Beknelling A12 WDN (15) Beknelling A12 WDN (16) Beknelling A12 WDN (17) Beknelling A12 WDN (18) Beknelling A12 WDN (19) Beknelling A12 WDN (20)

Cookievoorkeuren wijzigen