Storm GDA (4)Gouda, 5 december 2013

Vanmiddag om 13.48 werd de Brandweer gealarmeerd voor een melding stormschade (boom) op het Reinaertplein in Gouda.
Even later werd ook de Officier van Dienst gealarmeerd. Ter plaatse stond achter de huizen een aantal bomen waarvan er 1 zover aan het kantelen was dat deze dreigde om te vallen.

Bijkomend probleem was dat deze boom pal naast het spoor stond en er dus gevaar was dat deze om zou vallen richting het spoor.
Hierop werd in overleg met de groenvoorziening van de Gemeente besloten om ook de Officier van Dienst Rail van ProRail ter plaatse te vragen.

Om tijdens het neerhalen van de boom veilig te werken werd in overleg met de NS een snelheidsbeperking op het spoor ingesteld en aansluitend  werd gedurende circa 10 minuten het treinverkeer volledig stilgelegd om de boom veilig omver te halen. Medewerkers van het groenvoorzieningsbedrijf hebben de omgeving van de boom vrij gemaakt waarna een touw aan de boom werd gebonden welke aan een graafmachine werd vastgezet.
Uiteindelijk werd om ongeveer 15.30 de boom succesvol neergehaald. Hierna kon het treinverkeer weer ongehinderd passeren. Het groenbedrijf heeft de boom verder klein gezaagd.

Foto’s: Stefan Vermin

Storm GDA (1) Storm GDA (2) Storm GDA (3) Storm GDA (5) Storm GDA (6) Storm GDA (7) Storm GDA (8) Storm GDA (9) Storm GDA (10) Storm GDA (11) Storm GDA (12)

Cookievoorkeuren wijzigen