Oefening MDT (3)Hollands Midden / Moordrecht, 3 december 2013

Omstreeks 19:00 uur werd de Officier van Dienst gealarmeerd voor een ongeval tussen een trein en een vrachtwagen. Na deze melding volgden er nog circa 20 alarmeringen waarbij er uiteindelijk werd opgeschaald naar zeer grote brand, GRIP 4.

Het bleek hier te gaan om een systeemoefening. Deze oefening hield in dat gealarmeerde eenheden in principe niet hoefden uit te rukken maar dat alleen de hulpverleners die te maken hadden met communicatie of hoger in rang waren ter plaatse zouden komen. Er werd verzameld op de Pleisterplaats, langs de A20, in Moordrecht.

Er werd geoefend op het berichtenverkeer en het overleg m.b.t. het incident. Het incident zelf speelde zich alleen niet echt, of als oefening, af.

Alles met betrekking tot de communicatie oefening werd doorgegeven met het codewoord: “Sleutelhanger”

De oefening zal nog twee maal plaats gaan vinden op andere locaties.

(Mobiele) foto’s: Robert van der Slikke & Sylvia van Straalen

Oefening MDT (1) Oefening MDT (2) Oefening MDT (4)Systeemoefening Sleutelhanger(5)Systeemoefening Sleutelhanger(1) Systeemoefening Sleutelhanger(2) Systeemoefening Sleutelhanger(3) Systeemoefening Sleutelhanger(4) Systeemoefening Sleutelhanger(6)

Cookievoorkeuren wijzigen