Grote brand 2e Tochtweg NAY (6)Nieuwerkerk aan den IJssel, 1 december 2013

De brandweer van Zevenhuizen en Gouda werden vanavond gealarmeerd voor een woningbrand aan de 2e Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ter plaatse bleek de brand voornamelijk in de nok van de woning te woeden. Nadat een eerste verkenning was uitgevoerd en de rook dusdanig toenam werd er opgeschaald naar middelbrand. Niet veel later werd de opschaling naar grote brand gedaan.

Vader des huizes (een gezin van twee volwassenen en vijf kinderen) hoorde rond 21:45 een vreemd geluid van zolder komen. Het leek op een muis welke daar liep. Niet veel later ontstond er ineens een bruin/zwarte plek in een hoek in de woonkamer. De man voelde hieraan en kwam erachter dat het heet was en er iets niet goed moest zijn. Wanneer hij op zolder ging kijken stond de hele zolder vol rook en heeft het gezin direct de woning verlaten en is 112 gebeld. Om 22:01 uur kwam voor de brandweer de eerste melding binnen.

De rook werd steeds dikker en de brandweer had de grootste moeite om bij het brandhaard te komen. Er werd besloten om het plafond in de woonkamer er uit te breken om op die manier bij de brandhaard te komen. Hoewel de brand zich over de gehele lengte van de woning leek uit te breiden, slaagde de brandweer er in om met flink veel sloop- en breekwerk om de brand in te palmen.

Na ongeveer twee uur nam de rook flink af en leek de brandweer de brand onder controle te hebben. Door middel van de autoladder is men begonnen met het weghalen van dakpannen zodat men ook vanaf bovenaf bij de brand kon komen.

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand echt uitslaand raakte maar de woning heeft enorm veel schade opgelopen.

Op het moment van schrijven is de brandweer nog altijd bezig om het vuur geheel onder controle te krijgen. Tot hoe laat dit zal gaan duren is nog onbekend. Ook moet onderzoek uitwijzen of er asbest is vrijgekomen.

Foto’s: Marco van Bemmel, Rens de Haan, Rob de Jong, Michael de Man & Sylvia van Straalen
Video: Rob de Jong

Grote brand 2e Tochtweg NAY (1) Grote brand 2e Tochtweg NAY (2) Grote brand 2e Tochtweg NAY (3) Grote brand 2e Tochtweg NAY (4) Grote brand 2e Tochtweg NAY (7)Grote brand 2e Tochtweg NAY (5) Grote brand 2e Tochtweg NAY (8) Grote brand 2e Tochtweg NAY (9)

2e Tochtweg NAY (1) 2e Tochtweg NAY (2) 2e Tochtweg NAY (4) 2e Tochtweg NAY (5) 2e Tochtweg NAY (6) Grote brand 2e Tochtweg NAY (10) Grote brand 2e Tochtweg NAY (11) Grote brand 2e Tochtweg NAY (12)IMG-20131201-WA0037 DSC_0572 DSC_0701 DSC_0690 DSC_0663 DSC_0622 DSC_0620 DSC_0612 DSC_0602 DSC_05452e Tochtweg NAY (3)

Cookievoorkeuren wijzigen