Waddinxveen (1)Waddinxveen, 26, 27 november 2013

De Waddinxveense brandweer is de afgelopen dagen al een paar keer uitgerukt voor meldingen van een vreemde lucht. De ene keer werd de lucht aanschouwd als ‘vreemd’ een andere keer werd deze doorgegeven als gaslucht. Al met al werd gisteravond de derde melding gedaan bij de brandweer.

De eerste melding kwam twee dagen geleden van een woning aan de Anna Paulownastraat, hier werd een vreemde lucht geroken. Enkele uren later werd de brandweer naar de Koningin Wilhelminasingel gestuurd voor een meting van een vreemde lucht en gisteravond moest men weer ter plaatse komen op de Mauritzstraat in verband met een gaslucht, ook een ambulance werd uit voorzorg meegestuurd naar dit incident.

Uiteindelijk is gisteravond ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen ter plaatse gekomen om de enorm sterke lucht nader te onderzoeken.

Uitkomst bleek het riool. Er worden momenteel werkzaamheden aan het riool uitgevoerd waarna de vreemde lucht in de wijk is ontstaan. De gemeente had dit reeds op hun website vermeld maar een enkele bezorgde bewoner belde toch de brandweer. Een bedrijf is uiteindelijk ter plaatse gekomen voor het doorspuiten van het riool waarna de lucht veel minder dan wel weg moest zijn.

Tot op heden heeft de brandweer van Waddinxveen nog geen nieuwe melding van een rare lucht ontvangen.

Foto’s: Sylvia van Straalen.

Meer volgen.Waddinxveen (2) Waddinxveen (3)

Cookievoorkeuren wijzigen