DSC_0067Nieuwerkerk aan den IJssel, 27 november 2013

Vanochtend werden brandweer Nieuwerkerk, Zevenhuizen en Gouda met spoed gevraagd om naar De Vecht in Nieuwerkerk aan den IJssel te komen voor een gaslekkage.

Ter plaatse bleek het een groot lek. Stedin meldde eerst dat 10 woningen werden ontruimd.Het lek ontstond woensdagmorgen rond 10.00 uur. De brandweer heeft verschillende metingen verricht. Tijdens het dichten van het lek werden er ook continu metingen verricht. 22 Woningen in de omgeving zijn uiteindelijk ontruimd vanwege mogelijk gevaar door het gas in de woningen.

De bewoners die thuis waren zijn opgevangen in de Batavier, het dorpshuis, door de gemeente. Rond 11:30 heeft Stedin de juiste afsluiter afgesloten en zo werd het lek gestopt. 13 woningen zaten tot het herstel van de leiding zonder gas. Dat laatste was rond 12:30 afgerond. De gasleiding was geraakt bij het plaatsen van nieuwe bomen. Bij het slaan van een paal ging deze dwars door de leiding en het gas spoot eruit. Doordat de werknemers er meteen een boom op plaatste werd de uitvoer van gas beperkt.

Foto’s: Sylvia van Straalen & Michael de Man

DSC_0269 DSC_0271 DSC_0278

 

DSC_0068

DSC_0073

DSC_0075

DSC_0078

 

Cookievoorkeuren wijzigen