Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (26)Gouderak, 19 november 2013

De ambulancedienst, traumahelikopter, politie en brandweer werden allen aan het eind van de dinsdagmorgen naar de Kattendijk in Gouderak gestuurd voor een ongeval met beknelling en tevens reanimatie. Ter plaatse bleek door nog onbekende oorzaak een onderdeel van de giek van een telekraan te zijn afgebroken waardoor de giek om viel/brak en deze op de cabine terecht kwam waar de kraanmachinist nog in zat.

Het ongeval vond plaats bij werkzaamheden midden in de Krimpenerwaard. Al maanden wordt in de regio gewerkt aan een nieuwe gasleiding en bij deze werkzaamheden is het fout gegaan. Het ongeval vond plaats in een weiland op zo’n circa anderhalve kilometer van de Kattendijk af.

De toegesnelde hulpdiensten zijn direct begonnen met de behandeling van het beknelde slachtoffer maar moesten al snel constateren dat er voor de machinist niets meer gedaan kon worden.

Tegen de wil in hebben de hulpverleners de reddingsactie moeten staken. Het slachtoffer bleek overleden.

Technische recherche, arbeidsinspectie en betrokken instanties zijn ter plaatse gekomen voor technisch onderzoek. Nadat dit onderzoek is afgerond heeft een grote kraan van brandweer Den Haag de giek van de omgevallen kraan gestabiliseerd waarna de brandweermensen het slachtoffer uit zijn cabine hebben kunnen bevrijden. De man is opgehaald door een begrafenisondernemer.

Hierna konden de hulpdiensten niets meer betekenen en heeft men de spullen ingepakt en is retour gegaan.

Het onderzoek naar het ongeval duurt voort en de berging zal op een later tijdstip plaats vinden.

De bouw zal voorlopig stil liggen.

112HM wil nabestaanden, collega’s en andere betrokkenen enorm veel sterkte wensen met dit verlies.

Foto’s: Rens de Haan

Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (1) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (2) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (3) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (4)Ongeval Gouderak Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (5) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (6) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (7) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (8) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (9) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (10) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (11) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (12) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (13) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (14) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (15) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (16) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (17) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (18) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (19) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (20) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (21) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (22) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (23) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (24) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (25) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (27) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (28) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (29) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (30) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (32) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (33)

Cookievoorkeuren wijzigen