DSC_0119100%controle Gouda Michael de Man2

Gouda, 16/17 november 2013

Op zaterdagavond heeft er in Gouda een grote 100% controle plaatsgevonden. Een 100% controle houdt in dat de motorrijders selectief bestuurders van de weg haalde en dat deze voertuigen en de inzittende volledig onderzocht worden. Met ruim 20 motorrijders zorgde dit voor een flinke toevoer van auto’s ‘waar een luchtje aan zat’.

Door de politie zijn meerdere aanhoudingen verricht. Onder andere voor illegaal wapenbezit en het hebben van een vuurwapen gelijkend voorwerp. Politie eenheid Den Haag heeft deze avond nauw samengewerkt met voertuigen van de KLPD. Uit een persbericht zal blijken wat er allemaal uit de controle is gekomen.

Politiebericht:

Gouda – De politie heeft zaterdag 16 november van 20.00 tot zondag 17 november 01.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden bij de Goudse Poort.

Bij de controle zijn in totaal 61 voertuigen gecontroleerd die door ANPR voertuigen en motorrijders geselecteerd werden. De voertuigen werden 100% gecontroleerd, zowel de bestuurder als inzittenden. Ook werd bij de bestuurders een alcoholtest afgelegd.

        Resultaten

Er werden zeven personen aangehouden. Een voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De bestuurder wilde zijn portier niet openmaken en weigerde mee te werken aan de controle. Twee personen konden geen legitimatiebewijs tonen en één van hen reed zonder rijbewijs. Bij de ander persoon trof de politie enkele lopers aan. Drie 19-jarige mannen uit Gouderak werden meegenomen naar het bureau nadat er inbrekerswerktuigen en een knuppel werd aangetroffen in hun auto. Bij de zevende aangehouden persoon werd een nepvuurwapen gevonden.

Een bestuurder reed onder invloed van alcohol, namelijk 440 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. Verder nam de politie nog een knuppel, een breekijzer, een maglite en een kleine hoeveelheid drugs in beslag.

Er diverse bekeuringen uitgeschreven voor: gladde banden, niet volgen stopteken, getint glas, niet goed werkende verlichting, verzekering, onvoldoende zicht voorruit en zijruiten, rijden zonder rijbewijs.

        ANPR

De politie maakt steeds meer gebruik van technische hulpmiddelen om de criminaliteit te bestrijden. Eén van die technische hulpmiddelen is het gebruik van de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Door het gebruik van de ANPR wordt de pakkans van criminelen en overtreders vergroot.

Hoe werkt het Een auto wordt langs de weg gezet en scant met een camera de kentekens van passerend verkeer. De camera is gekoppeld aan een computersysteem waarin bestanden van bijvoorbeeld politie, gemeente of belastingsdienst zijn opgeslagen. De kentekens die passeren worden vergeleken met de kentekens in de bestanden. Stel dat een auto als gestolen geregistreerd staat in het systeem, en de auto rijdt voorbij, dan geeft de ANPR een ‘hit’. De auto wordt aan de kant gezet en de bestuurder en auto gecontroleerd.

Foto’s: Michael de Man, Rens de Haan & Marco van Bemmel

100%controle Gouda Michael de Man100%controle Gouda Michael de Man3 100%controle Gouda Michael de Man4 100%controle Gouda Michael de Man5 100%controle Gouda Michael de Man6 100%controle Gouda Michael de Man7 100%controle Gouda Michael de Man8 100%controle Gouda Michael de Man9 100%controle Gouda Michael de Man10 100%controle Gouda Michael de Man11 100%controle Gouda Michael de Man12

Verkeerscontrole (1) Verkeerscontrole (2) Verkeerscontrole (3)  Verkeerscontrole (5) Verkeerscontrole (6) Verkeerscontrole (7) Verkeerscontrole (8) Verkeerscontrole (9) Verkeerscontrole (10) Verkeerscontrole (11) Verkeerscontrole (12) Verkeerscontrole (13) Verkeerscontrole (14) Verkeerscontrole (15)

Controle GDA (1) [1600x1200] Controle GDA (3) [1600x1200] Controle GDA (19) [1600x1200] Controle GDA (23) [1600x1200] Controle GDA (24) [1600x1200] Controle GDA (27) [1600x1200]

Cookievoorkeuren wijzigen