Instorting stal (paarden) Hoogewaard Koudekerk aan den Rijn (1)Koudekerk aan den Rijn, 6 november 2013

Bij manege Hoogewaard aan de straat Hoogewaard in Koudekerk aan den Rijn is aan het eind van deze middag een paardenstal ingestort. De brandweer werd gealarmeerd voor beknelling en schaalde vrijwel direct op naar middelhulpverlening.

Op het moment van de instorting stonden enkele paarden in de stal. Twee paarden raakte bekneld onder het ingestorte pand. De brandweer heeft de stal gestabiliseerd en heeft zich vervolgens geconcentreerd op het bevrijden van de beknelde paarden. Beide paarden konden zonder verwondingen uit de stal worden gehaald. Het laatste paard werd rond 21:00 uit de stal bevrijdt waarna de brandweer even later kon inpakken.

Wel hebben de paarden een middel gekregen om te kalmeren. Hoe de stal in heeft kunnen storten is onbekend en zal worden onderzocht.

Foto’s: Toon van der Poel

Instorting stal (paarden) Hoogewaard Koudekerk aan den Rijn (2) Instorting stal (paarden) Hoogewaard Koudekerk aan den Rijn (3) Instorting stal (paarden) Hoogewaard Koudekerk aan den Rijn (4) Instorting stal (paarden) Hoogewaard Koudekerk aan den Rijn (5) Instorting stal (paarden) Hoogewaard Koudekerk aan den Rijn (6) Instorting stal (paarden) Hoogewaard Koudekerk aan den Rijn (7) Instorting stal (paarden) Hoogewaard Koudekerk aan den Rijn (8) Instorting stal (paarden) Hoogewaard Koudekerk aan den Rijn (9)

Cookievoorkeuren wijzigen