Bom Amphoraweg Leiden (1)Leiden, 31 oktober 2013

Bij baggerwerkzaamheden deze middag aan de Amphoraweg in Leiden is men gestuit op een 500-ponder vliegtuigbom. Direct zijn de werkzaamheden stilgelegd en kwam de politie ter plaatse die op haar beurt de EOD weer ter plaatse liet komen. Al snel werd er opgeschaald naar GRIP 1 en werden ook andere diensten, waaronder de brandweer gealarmeerd.

Het treinverkeer tussen Leiden en Den Haag werd stil gelegd en over de Haagweg mocht geen verkeer meer rijden. Ook zijn er twee woonboten ontruimd. Na onderzoek van de bom is gebleken dat er geen direct explosiegevaar is omdat de bom niet is beschadigd. De 500-ponder is op een schuit gelegd en zal de nacht doorbrengen op de plek waar hij gevonden is. Morgen zal de EOD de bom stabiliseren en zal gekeken worden waar deze tot ontploffing gebracht kan worden.

Het trein- en autoverkeer is weer hervat. De politie bewaakt voorlopig de plaats van de bom.

De bewoners van de woonboten mogen weer terug naar hun woning, overig scheepvaart verkeer is stil gelegd.

Foto’s: Toon van der Poel & Menno Plug Bom Amphoraweg Leiden (2) Bom Amphoraweg Leiden (3) Bom Amphoraweg Leiden (4) Bom Amphoraweg Leiden (5)

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen