Controles Gouda (30)Gouda, 28 oktober 2013

Vanavond zijn er op twee plaatsen, vlak bij elkaar,  controles gehouden door de politie van Gouda. Eén controle was op de Ridder van Catsweg bij het onbemande Shell tankstation. De andere controle was op de Burgemeester van Reenensingel vlakbij tankstation Argos / ID College.

Bij de controle op de Ridder van Catsweg reden ook twee politiebikers rond die fietsers zonder licht meenamen naar de controle. Verder moesten alle automobilisten een alcoholtest ondergaan en werd het gebruik van de gordel en de verlichting van het voertuig gecontroleerd. Op de Burgemeester van Reenensingel moesten ook alle bestuurders blazen en werd er o.a. gekeken naar het dragen van de gordel en naar de verlichting. Ook werden op beide controles de rij- en kentekenbewijzen gecontroleerd. De politie heeft meerdere bekeuringen uitgeschreven onder andere geen of kapot licht zowel bij auto’s als fietsers, het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van het rij- of kentekenbewijs. Enkele bestuurders hadden wat gedronken maar dit bleef net binnen de toegestane hoeveelheid. Eén persoon moest mee naar het bureau om verder alcoholgebruik te onderzoeken. Deze persoon werd later weer bij de controle teruggebracht.

Al met al weer een geslaagde controle.

Foto’s: Pieter Louw & Marco van Bemmel

Controles Gouda (1) Controles Gouda (3) Controles Gouda (4) Controles Gouda (5) Controles Gouda (6) Controles Gouda (9) Controles Gouda (10) Controles Gouda (11) Controles Gouda (12) Controles Gouda (13) Controles Gouda (14) Controles Gouda (15) Controles Gouda (16) Controles Gouda (17) Controles Gouda (18) Controles Gouda (21) Controles Gouda (22) Controles Gouda (23) Controles Gouda (24) Controles Gouda (27) Controles Gouda (28) Controles Gouda (29)  Controles Gouda (31)

Cookievoorkeuren wijzigen