Ongeval en vechtpartij Gouda (14)Gouda, 19 oktober 2013

Vanavond is er op de Poldermolendreef in Gouda een op het oog eenvoudige aanrijding uitgelopen op een massale vechtpartij. Omstreeks half negen ’s avonds raakte een bestuurder van een Renault Twingo door nog onbekende reden de macht over het stuur kwijt waarna hij uit de bocht vloog. De auto ramde achtereenvolgens een boom, een lantaarnpaal en opnieuw een boom. De vier inzittende van het voertuig kropen aan de bestuurderskant het voertuig uit en gingen er te voet vandoor.

Enkele omwonende en omstanders wilde inmiddels te hulp schieten. Wat er op dat moment gezegd is tussen de getuigen en de inzittende is onbekend maar nadat twee personen met elkaar slaags raakten kwamen in enkele seconde uit alle hoeken en gaten mensen die zich er mee gingen bemoeien. Binnen twee minuten na de aanrijding had deze escalatie zich ontaard is een massale vechtpartij.

Al snel kwamen de eerste politievoertuigen ter plaatse, hierbleek dat het hier niet meer om een eenvoudig incident ging waarna de assistentie van meerdere eenheden werd opgeroepen. Uit de Krimpenerwaard, Gouwe IJssel en natuurlijk Gouda zelf kwamen politie eenheden om te helpen. Wanneer een gealarmeerde politiehond arriveerde werd al snel de mensen massa uit elkaar gedreven.

Na enkele minuten was van vechten geen sprake meer maar was er nog zeker een man of 50 op de been. De politie heeft het voertuig, plaats delict in dit geval, afgezet waarna de VOA ter plaatse kwam. Na het onderzoek van de VOA kwam een berger ter plaatse en keerde de rust weder in de Goudse wijk Goverwelle.

Waarom de personen na het ongeval er van door wilde, waarom er gevochten werd en hoe überhaupt het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onbekend en zal worden onderzocht. De politie kan zich in ieder geval het onderzoek makkelijker maken door de vele camera’s die daar hangen.

Toch zoekt de politie getuigen van het incident. Heeft u iets gezien? Heeft u beeld opnames van het incident gemaakt of heeft u meer info over betrokkene(n)? Meld het de politie Hollands Midden eenheid Den Haag, via 0900-8844.

Verslaggeving op basis van 5 getuigenverklaringen welke identiek waren!

Foto’s: Rens de Haan

Ongeval en vechtpartij Gouda (1) Ongeval en vechtpartij Gouda (2) Ongeval en vechtpartij Gouda (3) Ongeval en vechtpartij Gouda (4) Ongeval en vechtpartij Gouda (5) Ongeval en vechtpartij Gouda (6) Ongeval en vechtpartij Gouda (7) Ongeval en vechtpartij Gouda (8) Ongeval en vechtpartij Gouda (9) Ongeval en vechtpartij Gouda (10) Ongeval en vechtpartij Gouda (11) Ongeval en vechtpartij Gouda (12) Ongeval en vechtpartij Gouda (13) Ongeval en vechtpartij Gouda (15) Ongeval en vechtpartij Gouda (16) Ongeval en vechtpartij Gouda (17) Ongeval en vechtpartij Gouda (18) Ongeval en vechtpartij Gouda (19) Ongeval en vechtpartij Gouda (20) Ongeval en vechtpartij Gouda (21) Ongeval en vechtpartij Gouda (22) Ongeval en vechtpartij Gouda (23) Ongeval en vechtpartij Gouda (24) Ongeval en vechtpartij Gouda (25) Ongeval en vechtpartij Gouda (26) Ongeval en vechtpartij Gouda (27) Ongeval en vechtpartij Gouda (28) Ongeval en vechtpartij Gouda (29) Ongeval en vechtpartij Gouda (30) Ongeval en vechtpartij Gouda (31) Ongeval en vechtpartij Gouda (32) Ongeval en vechtpartij Gouda (33) Ongeval en vechtpartij Gouda (34) Ongeval en vechtpartij Gouda (35)

Cookievoorkeuren wijzigen