Symfonielaan GDA (1)Gouda, 18 oktober 2013

De brandweer van Haastrecht is deze nacht omstreeks half drie gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Symfonielaan in Gouda. Ter plaatse bleken de vlammen al stevig uit het voertuig te slaan. De brandweer heeft direct een inzet gedaan met twee stralen hoge druk.

Toen bleek dat de benzinetank lek was en het water brandend een eigen leven ging leiden is men over gegaan op het blussen met schuim. De brandende benzine werd hiermee afgedekt en op deze manier werd voorkomen dat ook andere voertuigen in brand zouden vliegen.

De brandweer is zo’n drie kwartier bezig geweest met het blussen van de brand. Andere voertuigen konden gespaard blijven maar het betreffende voertuig moet als total loss worden beschouwd.

Buurtbewoners spraken allemaal over een enorme dreun en herrie voorafgaand aan de autobrand. Menig bewoner dacht zelfs dat een gevel uit een woning werd geblazen. Het voertuig is ook op onverklaarbare wijze een meter voorruit gereden/geschoven en tegen een boom tot stilstand gekomen.

Brandstichting wordt hier zeker niet uitgesloten en de politie stelt dan ook een onderzoek in.

Heeft u iets gezien of gehoord wat van belang kan zijn in dit onderzoek? Neem dan contact op met de politie in Gouda via: 0900-8844.

Foto’s: Rob de Jong & Rens de Haan
Video: Rens de Haan

Autobrand GDA (1) Autobrand GDA (2) Autobrand GDA (3) Autobrand GDA (4) Autobrand GDA (5) Autobrand GDA (6) Autobrand GDA (7) Autobrand GDA (8)Autobrand GDA (11) Symfonielaan GDA (2) Symfonielaan GDA (3) Symfonielaan GDA (4) Symfonielaan GDA (5) Symfonielaan GDA (6) Symfonielaan GDA (7)Autobrand GDA (9)   Symfonielaan GDA (10) Symfonielaan GDA (11) Symfonielaan GDA (12)Autobrand GDA (10)

Symfonielaan GDA (8)

Symfonielaan GDA (9) Symfonielaan GDA (13)Autobrand GDA (12) Autobrand GDA (13) Autobrand GDA (14) Autobrand GDA (15) Autobrand GDA (16) Autobrand GDA (17) Autobrand GDA (18) Autobrand GDA (19) Autobrand GDA (20)

Cookievoorkeuren wijzigen