Oefening Brw Gouda (15)Gouda, 30 september 2013

De brandweer van Gouda rukte vanavond met twee tankautospuiten, een autoladder, een hulpverleningsvoertuig en een OVD uit voor een beknelling zwaar (middelhulpverlening) bij de Goudse Betonmortel Centrale aan de Nijverheidssweg. Ter plaatse bleek de chauffeur van een betonwagen onwel geworden waarna hij een auto ramde welke op zijn kant terecht kwam en vervolgens een stellage. Bij het ongeluk raakte de chauffeur, twee inzittende van de auto, en drie werknemers van het bedrijf gewond. Dit alles was gelukkig in het kader van een oefening.

De eerste gewonde medewerker werd overreden door de betonwagen, in het scenario bleek dit slachtoffer overleden. De andere twee werknemers raakte op hoogte gewond. Zij waren aan het werk bovenop de stellage en vielen door de klap van de vrachtwagen gedeeltelijk naar beneden. In het totaal kreeg de brandweer hier te maken met zes slachtoffers. De twee slachtoffers bovenin de stellage werden met behulp van de autoladder naar beneden geholpen. De twee slachtoffers in de personenauto werden bevrijdt uit hun voertuig. Het slachtoffer onder de betonwagen bleek, zoals eerder vermeld, overleden en de chauffeur van de betonwagen moest worden gereanimeerd.

Toen alle slachtoffers gered bleken kon de brandweer de materialen weer inpakken.

Al met al een leerzame oefenavond. Hoewel dit scenario uiteraard uitgebreid was uitgezet voor de oefening, was dit zeer realistisch.

Foto’s: Rens de Haan

Oefening Brw Gouda Oefening Brw Gouda (1) Oefening Brw Gouda (2) Oefening Brw Gouda (3) Oefening Brw Gouda (4) Oefening Brw Gouda (5) Oefening Brw Gouda (6) Oefening Brw Gouda (7) Oefening Brw Gouda (8) Oefening Brw Gouda (9) Oefening Brw Gouda (10) Oefening Brw Gouda (11) Oefening Brw Gouda (12) Oefening Brw Gouda (13) Oefening Brw Gouda (14) Oefening Brw Gouda (16) Oefening Brw Gouda (17) Oefening Brw Gouda (18) Oefening Brw Gouda (19) Oefening Brw Gouda (20) Oefening Brw Gouda (21) Oefening Brw Gouda (22) Oefening Brw Gouda (23) Oefening Brw Gouda (24) Oefening Brw Gouda (25) Oefening Brw Gouda (26) Oefening Brw Gouda (27) Oefening Brw Gouda (28) Oefening Brw Gouda (29) Oefening Brw Gouda (30)

Cookievoorkeuren wijzigen