Brand HDP (1)

Hoofddorp, 12 september 2013

De brandweer werd vanavond gealarmeerd voor een brand in een schuur aan de Hoofdweg in Hoofddorp. Al snel bleek de brand in een loods en al in een vrij ver stadium. Er werd opgeschaald naar middelbrand en de hulp van brandweer Lisse werd ingeroepen. Niet lang daarna werd er opgeschaald naar grote en zelfs zeer grote brand.

De brandweer is razendsnel te werk gegaan maar kon niet voorkomen dat de loods volledig in de as gelegd werd. De oorzaak van de brand zal worden onderzocht.

Update bericht:

In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een grote brand gewoed in een loods aan de hoofdweg in Hoofddorp.
De loods stond al snel in lichter laaie waardoor de brandweer snel heeft op geschaald naar grote brand. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving hebben meegeholpen de brand te bestrijden en overslag naar een naast gelegen woning en een andere loods weten te voorkomen. Het bluswater werd direct uit de hoofdvaart gehaald.  Tijdens de brand is een deel van de loods ingestort wat het blussen bemoeilijkte. Hoe de brand is ontstaan is op dit moment niet duidelijk. De hoofdweg was voor al het verkeer afgesloten.

Foto’s & Video: Daniël van Straeten

Brand Hoofddorp (1)

Brand HDP (2) Brand HDP (3) Brand HDP (4) Brand HDP (5)

Brand Hoofddorp Brand Hoofddorp (2)

Cookievoorkeuren wijzigen