Opendag brandweer Gouda, 14 septemberGouda, 14 september 2013

Op zaterdag 14 september 2013 opent Brandweer Hollands Midden, kazerne Gouda, haar kazernedeuren van 10.00 uur tot 16:00 uur aan de Keerking 12 te Gouda voor het publiek. Iedereen is deze dag welkom om een kijkje te komen nemen in en rondom de kazerne waarbij het publiek kan kennismaken met de veelzijdige kanten van het brandweer vak.

Er zijn de gehele dag door leuke en spectaculaire demonstraties met o.a. de jeugdbrandweer, het duikteam, brandbestrijding en hulpverlening. Ook is er een demonstratie van het Urban Search and Rescueteam, dit team wordt in binnen- en buitenland ingezet bij het opsporen en redden van slachtoffers bij o.a. aardbevingen. Tevens zijn o.a. de DARES, politie, regionale ambulancedienst en het SIGMA team aanwezig. Bezoekers kunnen historisch brandweermaterieel bekijken en zien met welk materieel en materiaal de brandweer tegenwoordig werkt. Verder kunnen zij informatie krijgen over brandpreventie en tips over brandveiligheid. Voor de kinderen zijn er volop bezigheden zoals het blussen van een brandje en een springkussen.

112HM zal ook op de brandweer open dag aanwezig zijn en zal u door middel van beeldmateriaal een zo goed mogelijk beeld proberen te geven van het brandweerwerk van de afgelopen tien jaar.

Even op een rij:

Wat?                -Open dag brandweer Gouda
Waar?             -Keerkring 12 Gouda

Wanneer:    -Zaterdag 14 september 2013
Tijd:                -10:00 tot 16:00 uur

Wees allen welkom!

Foto’s: Brandweer Gouda & Rens de Haan

 

Opendag brandwer Gouda

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen