Brand Hoofdstraat (5)Leiderdorp, 7 september 2013

De brandweer van Leiderdorp werd vrijdag naar de Hoofdstraat in Leiderdorp gestuurd voor een woningbrand. Bij Salude Vastgoed zou een brand woeden in het dak. Ter plaatse bleek dat door werkzaamheden er brand was ontstaan bij de dakgoot. Het afbranden van verf was hierbij de oorzaak. De brand was relatief snel geblust en men kon retour kazerne. Afgelopen nacht werd de brandweer opnieuw gealarmeerd voor dit adres.

In eerste instantie werd de brandweer gestuurd voor een PAC brandmelding. PAC staat voor Particuliere Alarm Centrale. Dit betekent dat als er een brandmelder afgaat er eerst een beveiligingsbedrijf komt kijken en wanneer zij het niet vertrouwen of niet ter plaatse kunnen gaan de brandweer wordt gealarmeerd.

Eenmaal ter plaatse bleek het in verband te staan met het brandje de vorige dag. De brandweer heeft een nacontrole gedaan waarna men retour kazerne kon.

Foto’s: Toon van der PoelBrand Hoofdstraat (1) Brand Hoofdstraat (2) Brand Hoofdstraat (3) Brand Hoofdstraat (4)

Cookievoorkeuren wijzigen