Auto tegen woning Gouda (13)Gouda, 3/4 september 2013

Omstreeks half elf deze avond raakte de politie van Gouda verstrikt in een achtervolging van enkele verdachten. De achtervolging ging met een hoge snelheid door de Goudse wijk Goverwelle. Nadat de de auto met verdachten te hard door een bocht wilde op de Wilhelmina van Pruisenlaan, raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt waarna hij door enkele tuinen tegen de gevel van een woning reed.

De verdachten gingen er te voet van door. Direct werd de wijk uitgekamd maar tegelijkertijd werd de brandweer gealarmeerd voor een gaslekkage. De auto had bij de woning ook een “gaskastje” geraakt waardoor er mogelijk een lekkage ontstond. Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was, werden er metingen verricht. Ook werd gekeken hoe erg de schade aan de woningen was en of hier mogelijk maatregelen getroffen moesten worden. Uiteindelijk is er gewacht op Joulz en een berger. De berger heeft het voertuig uit de tuin gehaald en Joulz heeft het gas gedeelte voor zijn rekening genomen.

De muren van de woningen bleken flink beschadigd, de woningbouw kwam ook ter plaatse. Wat de verdere gang van zaken is wat betreft de ontzette muur is nog onbekend.

Ook is de politie ten tijde van dit incident in de buurt op zoek geweest naar bepaalde voorwerpen, hiervoor werd onder andere gezocht in een sloot.

Wat de reden van de achtervolging is, is voor ons nog onbekend.

Update politiebericht:

Gouda – De politie heeft dinsdag 3 september omstreeks 22.45 uur een 16-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging inbraak in een woning aan de Brahmsstraat die kort daarvoor was gepleegd.

Een getuige had even voor 22.30 uur geluiden gehoord bij de woning en vervolgens gezien dat er meerdere personen zich bij de woning ophielden. De personen gingen er daarna vandoor waarna de getuige de politie belde.

Kort na de inbraak melding kreeg de politie het bericht dat er een auto tegen een gevel van een woning op de Raaphorstpolderweg was gereden. Meerdere personen waren uit de auto gestapt en weggerend in de richting van de Grietpoldersingel. De politie heeft direct na de melding van de inbraak en de aanrijding in de omgeving gezocht naar de personen. Een persoon begon te rennen bij het zien van een agent. De agent zette in de omgeving Voorwillenseweg en de Rondoweg, lopend de achtervolging in. Via een steeg en de Symfonielaan wist de verdachte te ontkomen. Tijdens de achtervolging heeft de agent een scooter geleend van omstanders.

Ondertussen gaven ook andere getuigen informatie over de vluchtende personen. Dit leidde tot de aanhouding van de verdachte op de Poldermolendreef. De politie doet verder onderzoek.

        1-1-2, daar pak je ook daders mee

Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden.‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.

Foto’s: Rens de Haan Auto tegen woning Gouda Auto tegen woning Gouda (1) Auto tegen woning Gouda (2) Auto tegen woning Gouda (3) Auto tegen woning Gouda (4) Auto tegen woning Gouda (5) Auto tegen woning Gouda (6) Auto tegen woning Gouda (9) Auto tegen woning Gouda (10) Auto tegen woning Gouda (11) Auto tegen woning Gouda (12) Auto tegen woning Gouda (14) Auto tegen woning Gouda (15) Auto tegen woning Gouda (16) Auto tegen woning Gouda (17) Auto tegen woning Gouda (18) Auto tegen woning Gouda (19) Auto tegen woning Gouda (20) Auto tegen woning Gouda (21) Auto tegen woning Gouda (22) Auto tegen woning Gouda (23) Auto tegen woning Gouda (24)Auto tegen woning Gouda (25)Auto tegen woning Gouda (7)Auto tegen woning Gouda (8)

Cookievoorkeuren wijzigen