Achthovenerweg LDP (8)Leiderdorp, 19 augustus 2013

Op maandagavond werd de brandweer opgeroepen voor een industriebrand op de Achthovenerweg te Leiderdorp. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand en uiteindelijk naar zeer grote brand. Korpsen uit de gehele regio kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden.

De brand woedt in twee hallen met afval en een afvalsorteermachine bij afvalverwerkingsbedrijf Vliko. De rook was in de wijde omgeving te zien en te ruiken. De brandweer heeft metingen verricht maar er zijn geen gevaarlijke stoffen bij betrokken. Bewoners in de omgeving die de brandlucht goed ruiken worden verzocht hun ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer is de hele nacht en ochtend nog bezig met (na)blussen. De brandhaard is moeilijk bereikbaar waardoor het nog wel even gaat duren voor de brand echt uit is. Voor zover bij ons bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Foto’s: Rob de Jong, Robert van der Slikke & Edwin Kasteleijns
Video: Rob de Jong

 

Achthovenerweg LDP (9) Achthovenerweg LDP (10) Achthovenerweg LDP (7) Achthovenerweg LDP (3) Achthovenerweg LDP (4) Achthovenerweg LDP (5) Achthovenerweg LDP (6) Achthovenerweg LDP (2) Achthovenerweg LDP (1)

 

 

 

 

 

 

brandleiderdorp 035

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen