Reeuwijk, 17 augustus 2013

Om half tien op zaterdagavond werden brandweer, twee ambulances en meerdere politie eenheden opgeroepen voor een persoon te water op de Reeuwijkse Plassen in Reeuwijk. Al snel bleek het op de plassen aan de Twaalfmorgen te zijn. Ook werd hierop opgeschaald naar middelduikalarm.

Er bleek een zeilboot te zijn omgeslagen. De twee opvarenden waren al enige tijd bezig geweest de zeilboot weer overeind te krijgen. Een omstander die de twee opvarenden in het water bezig zag belde 112. Onder andere de brandweerboten van Gouda en Reeuwijk kwamen ter plaatse. De boot van brandweer Reeuwijk is in het water gelaten en heeft de twee opvarenden uit het water gehaald en naar de kant gebracht. De slachtoffers bleken geen medische hulp nodig te hebben. De zeilboot is naar de kant gehaald. Hierna konden alle hulpdiensten weer retour post.

Foto’s: Michael de Man

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen