A12 GDA (17) [1600x1200]

Gouda, 16 augustus 2013

Aan het einde van de middag werd de traumahelikopter naar Gouda gestuurd. Echter was er geen straatnaam bekend.

Al snel werd duidelijk dat de traumahelikopter bij de A12 bij oprit Gouda richting Reeuwijk/Utrecht in de berm was geland. De oprit werd door de politie afgesloten. Waarschijnlijk ging het hier om een Rendez Vous. Echter is dit zeker. Een Rendez Vous betekent dat een ambulance met een slachtoffer met ernstige verwondingen onderweg is naar een ziekenhuis waarbij de arts uit de traumahelikopter nodig is voor meer medische kennis maar dat de ambulance op de plek waar zij het slachtoffer hebben opgehaald niet konden wachten op de helikopter omdat de patient zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moest. De traumahelikopter landt dan ergens waar de ambulance langs rijdt en dan kan de arts vanuit de helikopter in de ambulance stappen.

Even later is de ambulance onder spoedbegeleiding van politie motoren naar een ziekenhuis vertrokken. Hierna kon de traumahelikopter weer opstijgen en de politie kon de oprit weer  vrijgeven voor het verkeer.

Waar de ambulance vandaan kwam is bij ons niet bekend. Weet u meer over dit incident dan horen wij dat graag.

Mobiele foto’s: Mitchel Holthuijsen

heli2

heli5

heli4

heli5

A12 GDA (6) [1600x1200] A12 GDA (9) [1600x1200] A12 GDA (14) [1600x1200] A12 GDA (15) [1600x1200]

Cookievoorkeuren wijzigen