Inbraak Zonnedauw Boskoop (17)Boskoop, 12/13 augustus 2013

Vanavond rond half elf werd de politie gealarmeerd voor een heterdaad inbraak aan de Zonnedauw in Boskoop. Massaal gingen alle beschikbare politievoertuigen die kant op. Ter plaatse wisten drie verdachten te vluchten maar één daarvan was niet snel genoeg en kon direct worden aangehouden. De andere twee sloegen op de vlucht.

Direct werd een grote zoekactie op touw gezet en werden alle in- en uitvalswegen rond de wijk afgezet door agenten. Elk voertuig wat daar reed werd gecontroleerd. Ook liepen door de straten en parken koppels agenten.

Inmiddels anderhalf uur na de inbraakmelding liep een hondengeleider met zijn hond over de Waterlelie, twee straten bij het inbraakadres vandaan. Op de oprit van een woning aan deze Waterlelie stond een caravan. Opeens sloeg de hond aan bij de caravan, de twee gezochten verdachten bleken hieronder te liggen. Heel veel twijfel was hier niet meer over mogelijk want waarna de hond de jongens had geroken, en de jongens roken de hond, zette zij het op een schreeuwen. Dit schreeuwen was zelf bij het inbraakadres te horen waarna alle agenten zich direct naar de plek waar de jongens lagen konden begeven.

Eén voor één werden de verdachten onder de caravan vandaan gehaald, geboeid en afgevoerd. De bewoners van enkele huizen in deze straat werden bruut uit hun slaap gehaald door het geschreeuw van de jongens en de bevelen van de inmiddels zo’n 15 ter plaatse gekomen agenten.

Rond half één keerde de rust terug in de wijk. De politie zal de zaak verder onderzoeken en heeft de verdachten ingesloten op het politiebureau.

Al met al een zeer succesvolle actie van de politie, door kordaat handelen zijn er weer drie criminelen van straat gehaald. De drie aangehouden verdachten waren licht getint. De politiehond heeft één van de jongens in zijn been gebeten.

Foto’s: Rens de Haan Inbraak Zonnedauw Boskoop Inbraak Zonnedauw Boskoop (1) Inbraak Zonnedauw Boskoop (2) Inbraak Zonnedauw Boskoop (3) Inbraak Zonnedauw Boskoop (4) Inbraak Zonnedauw Boskoop (5) Inbraak Zonnedauw Boskoop (6) Inbraak Zonnedauw Boskoop (7) Inbraak Zonnedauw Boskoop (8) Inbraak Zonnedauw Boskoop (9) Inbraak Zonnedauw Boskoop (10) Inbraak Zonnedauw Boskoop (11) Inbraak Zonnedauw Boskoop (12) Inbraak Zonnedauw Boskoop (13) Inbraak Zonnedauw Boskoop (14) Inbraak Zonnedauw Boskoop (15) Inbraak Zonnedauw Boskoop (16) Inbraak Zonnedauw Boskoop (18) Inbraak Zonnedauw Boskoop (19) Inbraak Zonnedauw Boskoop (20)

Cookievoorkeuren wijzigen