Gebouwbrand HTT (1)Haastrecht, 12 augustus 2013

Even voor half twee in de nacht van zondag op maandag werd de brandweer van Haastrecht en Stolwijk samen met de OVD Krimpenerwaard gealarmeerd voor een “gebouwbrand sport” bij VV Haastrecht aan de Provincialeweg West – N228 in Haastrecht. Ter plaatse kwam er uit een loods naast de voetbalvelden een behoorlijke rookwolk.

De brandweer heeft zich direct toegang tot de loods weten te verschaffen door de toegangsdeur open te breken. Toen deze open was, werd de zogenoemde deurprocedure toegepast. Dit is een procedure om een flash over te voorkomen. Manschap 1 trekt de deur ongeveer 2 seconden open en manschap 2 blust vervolgens naar binnen. Nadat dit enkele keren herhaald was, kon de deur geheel open en een binnenaanval ingezet worden.

De brand had zich nog niet door de hele loods verspreid, maar zat voornamelijk in het dak. Na ongeveer een uur had de brandweer de brand helemaal onder controle.

Toen de tweede tankautospuit van Haastrecht ter plaatse kwam is deze voor de waterwinning gaan zorgen. Hiervoor moest men enkele bosjes betreden. In één van deze bosjes was een wespennest gevestigd en toen deze eenmaal geraakt was door een schoen van een brandweerman vielen de insecten massaal de bluslieden aan. Alle manschappen van de tweede tankautospuit hebben zich razendsnel uitgekleed en zich naar de douches van de voetbalvereniging begeven. De wespen zijn lange tijd blijven hangen.

Uiteindelijk is er nog een ambulance voor de brand gealarmeerd, waar dit mee te maken had is ons onbekend, maar mogelijk met de wespen.

Foto’s: Rob de Jong & Rens de Haan
Video: Rob de Jong

Gebouwbrand HTT (2) Gebouwbrand HTT (3) Gebouwbrand HTT (4) Gebouwbrand HTT (5) Gebouwbrand HTT (6) Gebouwbrand HTT (7) Gebouwbrand HTT (8) Gebouwbrand HTT (9) Gebouwbrand HTT (10) Gebouwbrand HTT (11) Gebouwbrand HTT (12) Gebouwbrand HTT (13) Gebouwbrand HTT (14) Gebouwbrand HTT (15) Gebouwbrand HTT (16) Gebouwbrand HTT (17) Gebouwbrand HTT (18) Gebouwbrand HTT (19) Gebouwbrand HTT (20) Gebouwbrand HTT (21) Gebouwbrand HTT (22) Gebouwbrand HTT (23) Gebouwbrand HTT (24)

Cookievoorkeuren wijzigen