Noordwijk, 12 augustus 2013

Vannacht werd de brandweer van Noordwijk gevraagd om naar strand afgang 20 te gaan. Zei werden gevraagd om de politie te assisteren.

Ter plaatse bleek een bom op het strand te liggen die ontmanteld moest worden. De EODD was ook al ter plaatse, en hadden verlichting van de brandweer nodig. De brandweer heeft het strand verlicht waarna de EODD hun werk kon doen. Ze hebben de bom ingegraven op het strand en tot ontploffing laten brengen. Na de ontploffing is er door de EODD gekeken of de bom tot ontploffing was gekomen. Dit was het geval en dus konden de hulpdiensten retour.

Ondanks dat laatst het strand was onderzocht op explosieven, is er als nog een gevonden. De gemeente zal hier nog naar kijken. Vind u een explosief? Twijfel niet en bel meteen 1-1-2.

Foto’s Menno Plug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen