Brand BHN (1)Benthuizen, 3 augustus 2013

Om precies 15.00uur werd Brandweer Benthuizen gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Noordpolder in Benthuizen. Er kwamen flinke zwarte rookwolken vrij en de Brandweer kwam daar door met prio 1 ter plaatse. De Brandweer schaalde vrijwel gelijk op naar middelbrand, waarbij een extra Tankautospuit en de OVD ter plaatse kwamen.

Het betrof een brand in een stapel plastic potten en een coniferenhaag die was over geslagen naar het terrein van de buren waar een grote compost hoop lag. Vanwege het droge weer brand alles extra snel. Rond 5 uur was de brand geblust. Later op de avond komt er nog een kraan om de hoop uit elkaar te halen. De Politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Foto’s: Toon van der Poel & Anton Bregman

Brand BHN (1)Brand BHN (2) Brand BHN (3) Brand BHN (4) Brand BHN (5) Brand BHN (6) Brand BHN (7) Brand BHN (8) Brand BHN (9) Brand BHN (10) Brand BHN (11) Brand BHN (12)

Cookievoorkeuren wijzigen