Woningbrand Bodegraven (6)Bodegraven, 30 juli 2013

De brandweer van Reeuwijk en Bodegraven werd vanavond samen met de Officier van Dienst gealarmeerd voor een woningbrand aan de Eiber in Bodegraven. Er zou rook in de woning hangen en er werd een sterke brandgeur geroken.

Ter plaatse was de bewoonster al met enkele kinderen naar buiten gegaan, allen zijn opgevangen in de eerste ter plaatse gekomen politiebus. Omdat hier ook een kind van enkele maanden oud bij zat en er nog niet duidelijk was wat er precies brandde werd een ambulance ingeschakeld. De brandweer van Reeuwijk, welke als eerste ter plaatse kwam, deed direct een verkenning in de woning. Al snel vond men de oorzaak van de brand, een bloempotje waar een stokje wierook iets te ver was ingebrand. Het potje met grond was gaan smelten en het gordijn waar het tegenaan stond vertoonde al een zwart gaatje. Al met al, net op tijd!

De brandweer heeft het potje geblust waarna het weer terug de woning in kon. De ambulancedienst heeft nog een controle bij de kinderen uitgevoerd maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Foto’s: Rob de Jong & Rens de Haan
Video: Rob de Jong


Woningbrand Bodegraven Woningbrand Bodegraven (1) Woningbrand Bodegraven (2) Woningbrand Bodegraven (3) Woningbrand Bodegraven (4) Woningbrand Bodegraven (5) Woningbrand Bodegraven (7) Woningbrand Bodegraven (8) Woningbrand Bodegraven (9) Woningbrand Bodegraven (10) Woningbrand Bodegraven (11)

Cookievoorkeuren wijzigen