Zevenhuizen, 28 juli 2013

In de nacht van zaterdag op zondag werd de brandweer van Zevenhuizen gealarmeerd voor een woningbrand aan het Noordeinde. Al snel werd ook de autoladder van brandweer Gouda meegestuurd. Aangezien het brand adres nog geen kilometer bij de brandweerkazerne vandaan was, kon de brandweer snel ter plaatse zijn. Toen bleek dat het hier om een flinke brand ging werd er opgeschaald naar middelbrand.

De brandweer van Benthuizen en de Officier Van Dienst Gouwe IJssel kwamen ook ter plaatse. Het betrof een leegstaand pand waar al snel de vlammen aan alle kanten uitsloeg. Voor de brandweer zat er niets anders op dan blussen en proberen de brand in te perken. Het redden van goederen was niet meer aan de orde.

Ook zijn rondom het vrijstaande huis enkele bomen weggezaagd zodat de brandweer ook een inzet vanaf de achtertuin kon doen. Al snel was de brand aardig onder controle, maar voordat deze echt helemaal uit was, was men toch al enkele uren verder.

Update:
Even voor het zondagse middaguur moest de brandweer opnieuw naar het adres voor een nacontrole. Het bleek alleen iets meer als een nacontrole want opnieuw sloegen de vlammen uit het dak. Dit keer kon de brandweer de brand geblust krijgen zonder middelbrand te hoeven maken. Het pand is verwoest (Foto’s hiervan staan onderaan de pagina)

Foto’s: Rens de Haan & Marco van Bemmel


Foto’s van de volgende morgen, ingestuurd door: Sven Poeze.

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen