Leiden, 26 juli 2013

De brandweer van Leiden is vanmiddag uitgerukt voor een brandgerucht op de Wassenaarseweg in Leiden. Ter plaatse was al snel rook zichtbaar en bleek er daadwerkelijk brand. De brandweer schaalde direct op naar middelbrand.

De brand woedde in een ketelhuis van een universiteit. Nadat een kabelhaspel was omgevallen ontstond er rookontwikkeling. Direct werd de stroom afgesloten. Al snel zaten zo’n 7000 huishoudens zonder stroom.

De brand was al snel onder controle maar er bleek flinke schade te zijn. De schade heeft er voor gezorgd dat tot ongeveer 21:45 uur er geen stroom beschikbaar was. Even voor tien uur had iedereen weer stroom. Het LUMC is na het uitbreken van de brand direct over geschakeld op de noodstroom. Deze zal actief blijven tot de volgende morgen.

Foto’s: Toon van der Poel

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen