Gouda, 20 juli 2013

Tegen 00:00 op zaterdagavond 20 juli reed een politieauto ter surveillance op het Kleiwegplein in Gouda. Zij zagen daar een auto op de Kleiwegbrug staan welke voor het verkeerslicht stond te wachten om het Kleiwegplein op te rijden. Vanaf de Kleiweg / Korte Vest geldt een geslotenverklaring voor motorvoertuigen. Alleen bromfietsers en fietsers mogen er vanaf deze kant op rijden. Hierop besloten de agenten de auto staande te houden.


Op het moment dat de politie een stopteken gaf, reed de auto vol gas achteruit het Regentesseplantsoen op om vervolgens rechtdoor de Korte Vest op te rijden. Echter toen de auto van de verdachten optrok kwam de politieauto net aanrijden om hun auto ervoor te rijden waarna een lichte aanrijding tussen het politievoertuig en de auto van de verdachten ontstond. Hierop stapte minstens drie personen uit de auto die het op een rennen zetten. In ieder geval twee verdachten werden door de politie aangehouden.

Een berger kwam ter plaatse om het voertuig over te brengen naar het politiebureau. Hier zal onder andere de technische recherche onderzoek gaan doen in en aan de auto. Naar de reden van de vluchtpoging zal ook verder onderzoek worden gedaan.

Update politiebericht:

Aanhoudingen na verlaten plaats ongeval en diefstal auto

Gouda – De politie heeft zaterdag 20 juli om 23.50 uur een 13-jarige jongen uit Den Dolder en een 16-jarige uit Harreveld aangehouden. Agenten hadden een auto met meerdere inzittenden voorgesorteerd zien staan bij de verkeerslichten op de Kleiwegbrug om af te slaan.

Dit betreft echter een gesloten verklaring. De auto reed echter hard achteruit om vooruit weg te rijden, maar de agent plaatste zijn voertuig daarvoor om dit te voorkomen. De motor van deze auto sloeg af waarna het tegen de politieauto rolde. Hierna stapten vier personen uit en renden weg richting het centrum. Twee van hen werden kort daarna aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de auto van diefstal afkomstig is.

Foto’s: Marco van Bemmel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen