Hillegom / Vogelenzang, 18 juli 2013

Donderdagavond waren er vrijwel gelijktijdig twee hooibranden. De eerste woedde in een berg hooi nabij Camping Vogelenzang en de tweede op een stuk land achter het Texaco tankstation, nabij de Bartenweg in Hillegom.


Omdat de tankinhoud van de TAS uit Bennebroek ontoereikend was om het vuur bij de Camping te blussen, werd een grote tankwagen met 18.000 liter water vanuit Haarlem naar Vogelenzang gestuurd. Hetzelfde scenario speelde zich af bij de brand bij het benzinestation aan de Bartenweg – N206 in Hillegom. Hier werd de brandweer van Haarlem afgelost door het Hillegomse korps. Zij kwamen met twee tankautospuiten ter plaatse en hebben met een boer, die met een landbouwvoertuig was aangekomen, het spul uit elkaar getrokken en nat gehouden.

Foto’s: Eugene Wittenberg (media-info.nl)

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen