Gouderak, 19 juli 2013

De brandweer van Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel werd vanavond samen met de OVD Krimpenerwaard gealarmeerd voor een buitenbrand op de Kattendijk in Gouderak. Net uitgerukt was er al een zwarte rookwolk waar te nemen en eenmaal ter plaatse kwamen de vlammen enkele meters hoog.

Op het bouwterrein aan de Kattendijk wordt momenteel in de grond gewerkt waarbij grote dikke slangen liggen die water uit de grond pompen. Dit pompen wordt gedaan met enkele grote stalen containers. Daarnaast is er een stroomvoorziening aangelegd en deze wordt weer aangestuurd door een grote dieseltank die daar staat. De stroomvoorziening is vermoedelijk in brand geraakt waarna het vuur snel om zich heen greep. Al snel sloegen de hoge vlammen tegen de dieseltank en straalde deze aan. De tank begon al zwart uit te slaan toen de brandweer met twee stralen lage druk de brand onder controle wist te krijgen en de tank kon koelen. Wanneer de brandweer niet op tijd was geweest had de tank, welke gevuld was met 500 liter diesel, kunnen exploderen en dan waren de gevolgen niet te overzien geweest. Gelukkig is dit voorkomen en bleef de schade ‘beperkt’

Ongeveer een uur en een dikke schuimlaag verder was de brand uit en kon men retour kazerne.

Foto’s: Rens de Haan

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen