Haastrecht, 15 juli 2013

Vandaag is een Cold Case team van de politie een groot onderzoek gestart in en rond het perceel Provincialeweg Oost (N228) 51  in Haastrecht.  Het onderzoek is vanwege de vermissing van Alie Spruit-Roelofsen, de vrouw die in 1988 op het bewuste adres woonde en in dat jaar spoorloos verdween. Bij de politie binnengekomen informatie was voor het Openbaar Ministerie aanleiding de politie een onderzoek te laten starten op de genoemde locatie. Ook kwam de brandweer met onder andere duikers ter plaatse om te assisteren bij het onderzoek.

De vrouw, die in die tijd met haar man en vijf kinderen op de boerderij woonde, verdween in 1988 spoorloos. Het onderzoek destijds leverde niets op met betrekking tot waar de vrouw zich zou bevinden. Haar fiets zou gevonden zijn bij station Gouda. Volgens getuigen en omwonenden heeft de man zijn vrouw in die tijd vermoord nadat zij die avond een ruzie hadden en het er op doen lijken dat de vrouw zelf was weggegaan. Echter kon dit nooit bewezen worden omdat de vrouw niet werd gevonden. In en rond de boerderij zijn vroeger meerdere sporen aangetroffen dat het slachtoffer op de boerderij om het leven is gekomen en niet zelf was weggegaan maar nooit werd dit bewezen of is de vrouw gevonden. Vorig jaar werd op de televisie in o.a. het programma Vermist nog uitgebreid aandacht besteed aan de vermissing. Sinds een paar jaar staat de boerderij nu leeg en woont de betreffende man ergens anders. De kinderen zijn inmiddels volwassen en wonen op zichzelf.

Vanaf vanochtend vroeg werd de boerderij met bouwhekken afgezet en enkele ramen werden afgeschermd doormiddel van zijl vast te tapen. Onder andere de technische recherche en de Forensische Opsporing deden ter plaatse onderzoek. In de middag werd ook de brandweer opgeroepen om te assisteren. De Officier van Dienst, de tankautospuit van Haastrecht en het duikteam van Schoonhoven kwamen ter plaatse. In de schuur wat aan het huis vast staat zijn de duikers en ‘mannen in witte pakken’ lange tijd bezig geweest. Wat ze precies deden en waar ze precies zochten is bij ons niet bekend. Ook of er wat gevonden is, is bij ons onbekend. Zodra er meer informatie is zullen wij dit in dit bericht updaten.

Foto’s: Marco van Bemmel en Michael de Man

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen