Alphen aan den Rijn, 15 juli 2013

De brandweer werd deze middag gealarmeerd voor een brandmelding OMS bij verpleeghuis Oudshoorn aan de Delftzichtweg in Alphen aan den Rijn. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand. Ook GRIP 1 werd later afgekondigd. Buiten een flink aantal brandweer voertuigen om werden ook enkele ambulances naar dit adres gestuurd.

Een aantal bewoners van het verpleeghuis moest het pand verlaten. Mede omdat dit veel minder en niet zelfredzame mensen zijn, werd er opgeschaald naar GRIP 1. De brand bleek te hebben gewoed in een machineruimte, waar voornamelijk leidingen lopen. Wat voor leidingen is onbekend. De brand was snel onder controle, maar er moest wel geventileerd worden om de rook uit het pand te krijgen. Al vrij snel hierop konden alle bewoners terug het pand in, maar niet iedereen kon gelijk terug naar de woning. Hoe de brand is ontstaan, is onbekend.

Foto’s: Rob de Jong

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen