Gouda, 15 juli 2013

Vanochtend werden de Officier van Dienst Gouda en brandweer Gouda met spoed opgeroepen voor een gaslekkage op de Vrijheidslaan in Gouda. Een flatbewoner rook al enige tijd een vreemde (gas)lucht in de bergingsruimte van de flat. Toevallig kwam er een politieauto voorbij welke met een surveillance ronde bezig was. De bewoner hield de politieauto staande en de agenten zijn met de bewoner meegegaan. Omdat de geur sterk te ruiken was schakelde de politie de brandweer in.

De brandweer voerde meerdere metingen uit waaruit bleek dat er inderdaad een gaslucht in de bergingsruimte hing en ging opzoek naar de oorzaak. Meerdere bergingshokken werden opengemaakt en meerdere gasflessen werden buiten gezet en werd op gecontroleerd of de lucht daar vandaan kwam. Uiteindelijk vond de brandweer in een bergingsruimte een kleine gasfles welke lek was. Dit kwam omdat er een klein deeltje van de afsluiting van de fles ontbrak. Na nog enkele controles in de bering om zeker te weten dat het om die kleine gasfles ging kon de brandweer retour. De politie heeft het verder afgehandeld.

Foto’s: Marco van Bemmel

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen