Noordwijk, 9 juli 2013

Vanmiddag is er op klaarlichte dag een taxichauffeur overvallen. De chauffeur stond op het Wantveld toen deze werd overvallen. Vele politie eenheden kwamen ter plaatse. De politiehelikopter kwam om de omgeving af te zoeken naar de dader.

Voor de chauffeur is er een ambulance opgeroepen in verband met gezondheidsklachten. Ook werd er gesproken over schoten in verband met hulzen op de grond. Dit is nog niet bevestigd. De technische recherche is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de dader, die overigens is weggerend. De dader is een Chinese man, hij is 20 jaar. Hij droeg op het moment van de overval een zwart vest en een zwarte lange broek. Hij is richting de Margrietstraat weggerend. Heeft u tips? Bel dan 0900-8844, of voor spoed 112.

Update politiebericht:

Noordwijk – De politie onderzoekt eengewelddadige poging beroving op een 55-jarige taxichauffeur dinsdagmiddag 9 juli om 17.00 uur op het Wantveld in Noordwijk en is op zoek naar getuigen.

De taxichauffeur stond op het Wantveld te wachten totdat hij een volgende klant zou gaan ophalen, toen er op het zijraam geklopt werd door een nog onbekende man. De 55-jarige man uit Hoofddorp opende het raampje en kreeg direct een vuurwapen op zich gericht. De taxichauffeur duwde met zijn hand het wapen van zich weg, dat bij het wegduwen afging. Er ontstond een worsteling waarbij de taxichauffeur klappen op zijn hoofd en op zijn borst kreeg.

De taxichauffeur wist te ontkomen en reed met zijn taxi weg. De verdachte nam eveneens de benen en rende weg in de richting van de Margrietstraat. Agenten zochten in de directe omgeving naar de verdachte, maar werd niet meer aangetroffen. Ook politiehelikopter werd hiervoor ingezet. Vlakbij de plek waar de taxi stond te wachten werden wel twee hulzen aangetroffen.

Na zijn vlucht kwam de taxichauffeur weer terug op het Wantveld. De verdachte heeft geen buit gemaakt.

Bron: Politie

Foto’s: Menno Plug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen