Schoonhoven, 9 juli 2013

Dinsdagmiddag rond drie uur raakte midden op de Lek een Duits plezierjacht in de problemen. De ankerketting raakte door een onbekende oorzaak verstrikt in de schroef, waardoor de boot onmogelijk verder kon varen. Diverse andere pleziervaartuigen probeerden tevergeefs de boot los te trekken.

Het overige scheepvaartverkeer werd door de opvarenden gewaarschuwd met een rode vlag. De brandweer werd uiteindelijk gewaarschuwd en die rukten uit met de brandweerboot en een tankautospuit. De brandweerboot probeerde een aantal keer het schip los te trekken, maar door het anker dat nog op de bodem lag, lukte dit niet. Terwijl de bemanning van de tankautospuit het overige scheepvaartverkeer in de gaten hield, slaagde de bemanning van de brandweerboot erin om het anker van de bodem te trekken. De ketting zat echter nog steeds verstrikt in de schroef, dus kon het schip nog steeds niet verder varen. De brandweerboot heeft het jacht veilig naar de jachthaven gesleept en daar zal de eigenaar van de boot het probleem oplossen. De brandweerboot werd teruggevaren naar de ligplaats en de brandweerlieden keerden weer terug naar de kazerne.

Tekst en foto’s: Jos brandweerjos.webklik.nl

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen