Reeuwijk, 6 juli 2013

De brandweer van Reeuwijk werd vanavond gealarmeerd voor een buitenbrand op de Platteweg in Gouda. Al snel bleek dat het hier om grondgebied Reeuwijk ging. Van ver was er al een flinke rookwolk waar te nemen. Ter plaatse stond een groot stuk grasveld in brand.

Direct heeft de brandweer met meerdere stralen aan verschillende kanten van het veld het vuur bedwongen. Toevallig is brandweer Reeuwijk sinds een dag in het bezit van een nieuwe pomp welke onmisbaar is in deze gebieden. De pomp is nog geen dag oud en heeft zijn dienst al bewezen. Door het inzetten van deze pomp kon de brandweer veel sneller de meerdere stralen water op het vuur zetten. Dit heeft voorkomen dat een nog groter stuk veld zou afbranden.

Na ongeveer een uur blussen was de brand echt uit en kon men inpakken. Maar eerst werd de aandacht nog even gewekt door een hondje die daar uit gelaten werd. Het beestje was nogal gek op water en was dan ook niet meer te houden toen hij vier water stralen van de brandweer zag. Het beestje én de brandweermannen hebben zich even prima vermaakt.

Foto’s: Rens de Haan

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen