Hillegom, 3 juli 2013

Woensdagmorgen kwamen een brandweerploeg en een team duikers van de Hillegomse brandweer om kwart over elf in aktie om een jonge zwaan te redden. Op de Beeklaan ter hoogte van de spoorwegovergang zat een pul in een sloot achter een balk.

Het jonge dier kwam niet over de balk heen. Een voorbijgangster uit De Zilk had het zielige gepiep van de pul opgemerkt en waarschuwde de dierenambulance. De medewerker van de dierenambulance kon, gezien de situatie, niets beginnen. Hierop werd de Hillegomse brandweer ingeschakeld. Een brandweerman hield staande op de balk vader-zwaan met een stok op afstand, waarna een duiker het jong over de balk kon zetten. De familie zwaan zwom na de hulpverlening tevreden weg.

Foto’s: Eugene Wittenberg (media-info.nl)

 

Cookievoorkeuren wijzigen