Zevenhuizen / Krimpen aan den Lek, 29 juni 2013

Open dag brandweerkazerne Zevenhuizen

Op zaterdag 29 juni opent Brandweer Hollands Midden, kazernes Zevenhuizen om 10 uur haar kazernedeuren aan de Opril 1 in Zevenhuizen voor het publiek. Deze dag staat in het teken van de officiële ingebruikname van het nieuwe blusvoertuig. Daarnaast kan het publiek kennismaken met de veelzijdige kanten van het brandweervak.

 

Werving vrijwilligers Naast het laten zien aan de burger wat de brandweer in Zevenhuizen allemaal doet en kan, worden er actief nieuwe vrijwilligers geworven. Mensen bij wie het hulpverlenen in het bloed zit, kunnen hun belangstelling voor een dergelijke functie op deze open dag, en daarna, kenbaar maken. Demonstraties voor groot en klein Tijdens de open dag worden er demonstraties gegeven. Zo is te zien wat het effect is van het blussen van een vlam in de pan met water. Natuurlijk krijgen zij uitleg hoe het blussen van een vlam in de pan dan wel zou moet. Daarnaast krijgen de bezoekers adviezen mee over het brandveilig(er) maken van hun woning. De technische kant van de hulpverlening komt tijdens de demonstraties ook aan bod. Een beknelde persoon wordt tijdens deze demonstratie uit een gehavende auto geknipt. Het kleinste publiek mag zich op een springkussen of met waterspuitspelletjes uitleven. Een rondrit in een echte brandweerauto is ook mogelijk. Behalve het nieuwe blusvoertuig is er ook een echte oldtimer te gast. Zo treffen het verleden en heden elkaar. Bij de koffiekraam kan de bezoeker voor een kopje koffie of thee terecht. Lekkere ijsjes zorgen voor de nodige verkoeling. Een bezoekje aan de kraam waar allerlei spulletjes zoals t-shirts, sleutelhangers en petjes met brandweeropdruk te koop zijn is een must voor iedere brandweerfan. De brandweervrijwilligers staan de hele dag klaar om alle bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen. Zij heten iedereen van 10.00 tot 16.00 van harte welkom!

——————————————————————-

Open dag brandweerkazerne Krimpen aan de Lek

Op zaterdag 29 juni opent Brandweer Hollands Midden, kazerne Krimpen aan de Lek, om 10 uur haar kazernedeuren aan de Tiendweg 5 in Krimpen aan de Lek voor het publiek. Deze dag staat in het teken van de officiële ingebruikname van het nieuwe blusvoertuig. Daarnaast kan het publiek kennismaken met de veelzijdige kanten van het brandweervak. 

Werving vrijwilligers
Naast het laten zien aan de burger wat de brandweer in Krimpen aan de Lek allemaal doet en kan, worden er actief nieuwe vrijwilligers geworven. Mensen bij wie het hulpverlenen in het bloed zit, kunnen hun belangstelling voor een dergelijke functie op deze open dag, en daarna, kenbaar maken.

Demonstraties voor groot en klein
Tijdens de open dag worden er demonstraties gegeven. Zo is te zien wat het effect is van het blussen van een vlam in de pan met water. Natuurlijk krijgen zij uitleg hoe het blussen van een vlam in de pan dan wel zou moet. Daarnaast krijgen de bezoekers adviezen mee over het brandveilig(er) maken van hun woning. De technische kant van de hulpverlening komt tijdens de demonstraties ook aan bod. Een beknelde persoon wordt tijdens deze demonstratie uit een gehavende auto geknipt. Het kleinste publiek mag zich op een springkussen of met waterspuitspelletjes uitleven.

Behalve het nieuwe blusvoertuig is er ook een ambulance te gast. Voor € 1 kan de bezoeker zijn bloeddruk laten meten. De opbrengst gaat vervolgens naar een goed doel.

De brandweervrijwilligers staan de hele dag klaar om alle bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen. Zij heten iedereen van 10.00 tot 16.00 van harte welkom!

Foto’s Zevenhuizen: Pieter Louw

Foto’s: Krimpen aan de Lek: Marco van Bemmel

Tekst: Brandweer

Zevenhuizen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krimpen aan de Lek:

Cookievoorkeuren wijzigen