Ouderkerk aan den IJssel, 28 juni 2013

De hulpdiensten werden deze morgen vroeg naar de Zijdeweg in Ouderkerk aan den IJssel gestuurd voor een voertuig te water. Ter plaatse bleek er niemand meer in de auto aanwezig. Een onder invloed zijnde man was tegen een paal gereden en in de sloot beland.

Onder andere gealarmeerde brandweerduikers konden al snel weer retour. Een berger heeft het voertuig meegenomen.

Politie bericht:

De politie hield vrijdag 28 juni om 06.15 uur een 29-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel aan wegens verlaten van een plaats ongeval en rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg even voor 05.00 uur de melding van een vrouw die vertelde dat zij op de Zijdeweg tegen een lantaarnpaal was gereden en daarna met haar auto in een sloot terecht was gekomen. De vrouw was inmiddels thuis.

Agenten zagen onderweg naar de vrouw de auto op zijn kant in de sloot liggen. Vermoedelijk was de bestuurder in de bocht rechtdoor gereden. De agenten spraken de vrouw en hebben daarna onderzoek gedaan bij de auto. Daaruit bleek dat het waarschijnlijk niet de vrouw was die had gereden. De vrouw werd geconfronteerd met de bevindingen van de agenten en haar verklaring. Toen bleek dat er in de woning nog een ander persoon woont, vermoedde de agenten dat deze persoon, de zoon van de vrouw, had gereden. De man die boven in de woning was kwam even later naar beneden. Bij hem werd alcohol geroken en hij was onvast ter been. Hierop werd de man aangehouden voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.

Foto’s & Video: Martijn de Jong (http://www.112ouderkerk649.webs.com/)

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen