Waddinxveen, 24 juni 2013

De brandweer van Waddinxveen en Gouda werden deze avond even na 22:30 gealarmeerd voor een woningbrand op de Eikenlaan in Waddinxveen. Ter plaatse werd er op het gemelde adres niets gevonden en werden enkele buurwoningen ontruimd. Een woning waar niemand thuis was is de brandweer doormiddel van een ram binnengekomen. Hierna is de brandweer in alle buurtwoningen ook een onderzoek gestart.

Bij het zoeken werd onder andere een autoladder ingezet om te controleren of het mogelijk uit de schoorsteenkanalen kwam. Brand werd niet aangetroffen maar wel een vreemde lucht welke op een amoniak lucht leek. De OVD werd ook ingeschakeld. Na lang en veel zoeken en metingen verrichten kwam de brandweer tot de conclusie dat er in het portiek waar een kast staat met vele elektriciteit daarachter staat de vreemde lucht vandaan kwam. Op dinsdagmorgen zou een medewerker van een eleketriciteitsbedrijf verder onderzoek gaan doen naar de vreemde geur die uit de kast met elektriciteit kwam. Mogelijk is er iets met kortsluiting. De brandweer kon tegen 01:00 retour kazerne. Ook mochten toen alle bewoners hun woningen weer in.

Foto’s: Marco van Bemmel

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen