Alphen aan den Rijn, 17 juni 2013

De brandweer en politie zijn vanavond uitgerukt voor een gaslekkage aan de Anne Frankkade in Alphen aan den Rijn. Ter plaatse bleek een bewoner van een woning boven een aantal winkels  “iets” te ondernemen. In combinatie met de gaslucht kan worden gedacht aan bijvoorbeeld het opblazen van iets. De hulpdiensten hebben besloten op te schalen naar GRIP 1.

Alle gealarmeerde hulpdiensten zijn inmiddels ter plaatse. Ook is een onderhandelaar en het Arrestatie Team ter plaatse gekomen.

Update: 21:55

Brandweer en politie zijn in overleg, woordvoerder geeft aan dat betreffende persoon zich alleen in de woning bevind. De rest is ontruimd.

Update 22:30

Politie heeft contact met de man, ze zijn nog niet in zijn woning, omliggende woningen leeg. Dreiging blijft nog van kracht. Het Arrestatie Team staat klaar om in te grijpen maar wacht de onderhandelingen af.

Update 22:40

In tegenstelling tot eerdere berichten is er geen gas gemeten bij de woning van de verdachte, dit benadrukt de brandweer.

Update 22:45

Verdachte is door de politie in zijn woning aangehouden en wordt afgevoerd naar het politie bureau. Situatie wordt zo terug geschaald naar GRIP 0. De omgeving blijft nog afgesloten totdat de politie klaar is met het onderzoek.

Foto’s: Rob de Jong & Marco van Bemmel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen