Waddinxveen, 15 juni 2013

Nadat vanavond al eerder een grote hoeveelheid hulpdiensten werd opgeroepen voor een luchtvaartcrash, was het enkele uren later weer raak. Twee bestelbussen, waarvan ̩̩n een taxibus, botsten op de Henegouwerweg РN207 in Waddinxveen frontaal op elkaar.

De ravage was enorm en na deze klap slingerde beide voertuigen over de weg en waren direct total loss. De massaal ter plaatse gekomen hulpverlening heeft zich direct bekommerd om de slachtoffers, dit waren er drie. Uit de taxibus moesten twee slachtoffers door de brandweer bevrijd worden. Uit de andere bestelbus kon de bestuurder zelf via het raam van de passagiersdeur klimmen. Alle inzittenden van de voertuigen zijn afgevoerd naar ziekenhuizen in de omgeving.

De VOA kwam met twee voertuigen ter plaatse voor technisch onderzoek. Ten tijde van het ongeval is de N207 in beide richtingen tussen Gouda en Waddinxveen afgesloten geweest.

Eén van de busjes moet op de verkeerde weghelft zijn geraakt, maar welke dit was is onbekend en dit zal uitgewezen moeten worden na onderzoek.

Foto’s: Rens de Haan, Marco van Bemmel & Rob de Jong
Video: Rob de Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen